• Διοργάνωση Ομιλίας για τις Γεωστρατηγικές Δυναμικές με τον Καθηγητή Ι. Μάζη

02-06-2022

Την Δευτέρα 30 Μαίου 2022 ο ΣΕΑΝ Λάρισας πραγματοποίησε εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Ίδρυμα με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γεωπολιτικής κ. Ιωάννη Μάζη.

Ο κ. καθηγητής ανέλυσε τις γεωστρατηγικές δυναμικές που αναπτύσσονται στον πλανήτη μας τις τελευταίες δεκαετίες . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και έκλεισε την ομιλία του με αναφορά  στις ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις και πως αυτές μεταβάλλονται από την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας.

Η εκδήλωση της Δευτέρας, είναι συνέχεια μίας σειράς ανάλογων ομιλιών με θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος και ΕλληνοΤουρκικών διαφορών που ξεκίνησαν με την εκδήλωση για το Συριακό Ζήτημα τον Ιανουάριο του 2016 και συνεχίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2020 με την ομιλία για το Νομικό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου. Ο ΣΕΑΝ Λάρισας με ευθύνη απέναντι στους Έφεδρους Αξιωματικούς, αλλά και απέναντι στην κοινωνία πολιτών, ενεργό κομμάτι της οποίας είμαστε και οι ίδιοι, θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες θα  αναδεικνύονται διεθνή ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Γιάνναρος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, Υποδιοικητής 1ης Στρατιάς EU/OHQ Υποστράτηγος Αστέριος Σαμαράς, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΤΑ, Επιτελάρχης ΑΤΑ Υποπτέραρχος Νικόλαος Κουραμάνης, ο Αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας της Λάρισας Μωυσής Μανουάχ, ο πρώην Δήμαρχος Τεμπών Κωνσταντίνος Κολάτος, το Μέλος του ΚΔΣ της ΑΠΟΕΑ Απόστολος Βερέμης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Δημήτρης Γεωργάκης, Μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΑ, Μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΚ  Ευάγγελος Μπουρνόβαλης, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, ο Αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Κρητών Λάρισας Νικόλαος Γιατρουδάκης, πρώην και νυν Μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΝ Λάρισας, Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, έφεδροι αξιωματικοί και πολίτες.

Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές (μέλη του ΣΕΑΝ Λάρισας), Χρήστος Κέλλας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Βασίλειος Κόκκαλης.

Ευχαριστούμε την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας.

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση του On Larisa.

Go back