• Εκδρομή στην Βυζαντινή Οχρίδα

06-11-2015

Επέστρεψαν οι εκδρομείς Έφεδροι Αξιωματικοί του ΣΕΑΝ Λάρισας από τη Βυζαντινή ΟΧΡΙΔΑ με άριστες εντπώσεις.

Οι πρώτες συγκινήσεις άρχισας από την επίσκεψη της πόλης Στρούγκας δίπλα στον ποταμό DRIM. Ωραιότατη πόλη με πολλά αξιοθέατα και με ένα μεγάλο μουσείο φυτών, ζώων και ψαριών της λίμνης. Συνεχίστηκαν οι ωραίες εντυπώσεις τη δεύτερη ημέρα, όταν κινούμασταν στον παραλίμνιο δρόμο προς το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Η πυκνή βλάστηση με το κιτρινο-πορτοκαλί φθινοπωρινό χρώμα ικανοποιούσε πλλήρως τις αισθητικές απαιτήσεις μας. Το μοναστήριμε την ιστορία του-από δω ξεκίνησαςν τη διδασκαλία του Σλαβικού αλφάβητου ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος- και την ομορφιά της φύσης μας εντυπωσίασε.

Οιευχάριστες εντυπώσεις συνεχίστηκαν στην πόλη της οχρίδας και ιδιαίτερα στην παλιά πόλη μετο κάστρο, την ιστορία και την ιδιαιτερότητά της.

Το ξενοδοχείο METROPOL ικανοποίησε τις απαιτήσεις μας και έκανε την παραμονή μας εκεί θαυμάσια. Επιστρέφοντας επισκεφθήκαμε την πόλη Μπίτολα (το ελληνικό Μοναστήρι). Θαυμάσαμε την ανάπτυξη και την ομορφιά της και προσευχηθήκαμεστον ναό του Αγίου Δημητρίου, μεγαλοπρεπής ναός με μεγάλη ιστορία.

Έχοντας απολαύσει εικόνες απαράμιλλης γοητείας επιστρέψαμε στην πόλη μας.

Ήταν μία θαυμάσια τριήμερη εκδρομή που εκτός από τις απολαύσεις των εκδρομέων, βοήθησε στη σύσφιξη των σχέσεών τους, στην καλλιέργεια ψυχικής ενότητας και στην επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής εξύψωσής τους.

Go back