• Τριήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Αλβανία

01-06-2015

Τριήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Αλβανία

Επέστρεψαν οι εκδρομείς εφ. αξ-κοί από την Αλβανία, όπου ένιωσαν δυνατές συγκινήσεις, βίωσαν ανεπανάληπτες στιγμές, ανέβασαν το πατριωτικό συναίσθημα πολύ ψηλά και ενθουσιασμένοι μιλούν για φανταστικές εμπειρίες.

Οι όμορφες εντυπώσεις άρχισαν από την ΚΟΡΥΤΣΑ και συνεχίστηκαν στο ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ, το ΕΛΒΑΣΑΝ, τα ΤΙΡΑΝΑ, την ΚΡΟΥΓΙΑ, το ΔΥΡΡΑΧΙΟ και το ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ.

Αξίζει να αναφέρουμε το θαυμασμό μας στο παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού.Εκεί ο Λαρισαίος καλλιτέχνης και  δημιουργός  του “θαύματος” κ. Χρήστος Παπανικολάου μας παρουσίασε το έργο του.¨Ενα έργο που πρώτοι  το είδαμε εμείς και το οποίο θα προκαλέσει το θαυμασμό όλου του κόσμου.

Το πρωί της Πεντηκοστής εκκλησιαστήκαμε στον καθεδρικό ναό, όπου απολαύσαμε τις μελωδικές χορωδίες που συνοδεύονταν από μουσική αρμονίου.

Αμέσως μας υποδέχθηκε στο αμφιθέατρο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.Αναστάσιος.Η γλυκύτητα του προσώπου του και του λόγου του, η σοφία του και η αγάπη του προς τον άνθρωπο.μας εντυπωσίασε. Αυτή η συνάντηση θα μας μείνει αξέχαστη.

Τη Δευτέρα το πρωί ζήσαμε στιγμές με πολύ βαθιά συγκίνηση και έξαρση του πατριωτικού συναισθήματος.Βρεθήκαμε στο μεγάλο κοιμητήριο με τους κενούς τάφους στην Κλεισούρα.

Δεν είναι αρκετά τα λόγια να περιγράψει κανείς όλα όσα έγιναν στον ιερό αυτό τόπο. Εκπληρώσαμε ένα μεγάλο χρέος προς τους μαχητές - ήρωες του έπους του 40. Ένα χρέος που θα έπρεπε όλοι να το θυνούνται και να προσπαθούν να το κάνουν πράξη. Όλοι και η πολιτεία και ο λαός!

Οι ίδιες συγκινήσεις επαναλήφθηκαν και στο κοιμητήριο στους Βουλιαράτες.

Οι μαχητές μας, τα Ελληνόπουλα του 40 - 41 με την ανδρεία τους , τη λεβεντιά τους, το θάρρος τους, την πίστη τους , την πεποίθησή τους για το δίκαιο του αγώνα τους και με βαθιά αγάπη για την πατρίδα έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας και πέρασαν στην αθανασία..

Έμειναν όμως άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

Αυτοί οι ήρωες περιμένουν απο μας να κάνουμε το καθήκον μας, να μην ξεχνούμε να τους τιμούμε.Να μην ξεχνούμε αυτούς που έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την όμορφη ζωή τους.

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου

Απόστολος Βερέμης

ΕΦ. ΑΝΘΣΓΟΣ Α/Α

 

Παρακάτω είναι οι σύνδεσμοι:

Α. Επίσκεψη στο στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας:

https://www.youtube.com/watch?v=TQip7LbnB9I

Β. Υποδοχή των εφέδρων αξιωματικών από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο:

https://www.youtube.com/watch?v=Rs5uRhJ9kEU


 

 

Go back