• Δελτίο Τύπου 10ο ΠΑΣΕΦΑ

22-03-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΕΑΝ Λάρισας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ 10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών, που διεξήχθει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης της Λάρισας στις 17-19 Μαρτίου 2017, πέρασε στην Ιστορία. Έφεδροι Αξ/κοί σε εφεδρεία αλλά και Δόκιμοι Έφεδροι Αξ/κοί από Ελλάδα και Κύπρο συζήτησαν και μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς  για την Εφεδρεία και πρότειναν λύσεις για την μελλοντική της πορεία. Ο εκρηκτικός ενθουσιασμός των νεότερων ήρθε να ταράξει τα νερά και να ενισχύσει την προσπάθεια που κάνει η ΑΠΟΕΑ να εκσυγχρονίσει σε συνεργασία με την Πολιτεία το Θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΣΕΑΝ.

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης. Χαιρέτησαν το Συνέδριο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Περιφερειάρχης ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Κωσταντίνος Αγοραστός, οι Βουλευτές Νομού Λάρισας και Έφεδροι Αξ/κοί μέλη του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας και κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,  ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Τεμπών και Έφεδρος Αξ/κός μέλος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Κωσταντίνος Κολλάτος,  ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. Παραβρέθηκαν στο Συνέδριο ο Υπαρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος (Ι) Παναγιώτης Σκαρπέτας , εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας , ο Διοικητής της 110 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, Ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ παράρτημα Λάρισας κ. Τσιρώνης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ παράρτημα Λάρισας κ. Κώστας Λιούτας , ο εκπρόσωπος της ΛΕΚ Δημήτριος Δραγανιδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος και η Πολιτευτής της ΝΔ κ. Κατερίνα Ζαχείλα.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ κ. Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς ο οποίος  ανέπτυξε το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου: «Ο Έφεδρος Αξιωματικός ως μοχλός του κοινωνικού γίγνεσθαι». Οι Έφεδροι Αξιωματικοί ενεργό κομάτι της Ελληνικής κοινωνίας προσφέρουν πολλά τόσο στην οικονομική όσο και στην πολιτική αλλά και στην πολιτιστική ζωή του της Χώρας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 35 εισηγήσεις και παρεμβάσεις-προτάσεις Συνέδρων με αναφορές στη διαρκή εκπαίδευση στα νέα οπλικά συστήματα, στις νέες μεθόδους διοίκησης και ηγεσίας, τη συντήρηση των στρατιωτικών ικανοτήτων καθώς και τις προαγωγές των Eφέδρων Aξιωματικών.

Τους Συνέδρους απασχόλησε εκτενώς το θέμα της χρηματοδότησης των Συνδέσμων καθώς είναι έντονα τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 Συζητήθηκε επίσης το θέμα της νοσηλείας των Εφέδρων στα Στρατιωτικά  Νοσοκομεία , θέμα που αναμένουμε να δώσει γρήγορη λύση το ΥΠΕΘΑ!

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκε η ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΑΠΟΕΑ, η οποία θα δώσει νέα πνοή στην επικοινωνία μεταξύ των ΣΕΑΝ αλλά και στην προβολή του έργου που παράγουν οι Σύνδεσμοι, ενώ υπήρξαν και προτάσεις για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην παραπάνω κατεύθυνση.

 Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι δράσης  και διάδοσης του εθελοντισμού καθώς και πολιτιστικές δράσεις.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των Συνέδρων με τα συνοδά μέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Αθανάσιο Παιδή, το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, τον Πρόεδρο της ΑΠΟΕΑ κ. Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά και τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απόστολο Βερέμη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έκλεισαν με την ανάγνωση των συμπερασμάτων και την  απονομή τιμητικών διακρίσεων σε Εφέδρους αξ/κούς και πολίτες  που συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίσημο δείπνο του Σαββάτου στη ΛΑΦ Λάρισας τιμήθηκε από  το ΣΕΑΝ Λάρισας ο Ήρωας Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Λάζαρος Αρσενίου που πολέμησε στο κεντρικό μέτωπο του Ελληνοιταλικού πολέμου και μάλιστα στο ύψωμα 731. Η παρουσία του συγκίνησε όλους , συνέδρους και άρχοντες, πολιτικούς και στρατιωτικούς, οι οποίοι όρθιοι τον χειροκροτούσαν για πολλή ώρα.

Το  10ο ΠΑΣΕΦΑ είναι το πρώτο που διοργανώθηκε  με αυτοχρηματοδότηση. Στην επιτυχή οργάνωση του Συνεδρίου βοήθησαν  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης ο οποίος είναι μέλος του ΣΕΑΝ Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Τεμπών, η Διευθύντρια του Διαχρονικού Μουσείου και βέβαια ο αδελφός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξ/κών Λεμεσού ο οποίος συμμετείχε στο Συνέδριο με 47μελή αποστολή! Αφήσαμε τελευταία την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και το Διοικητή της Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη ο οποίος από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του αγκάλιασε θερμά τους Εφέδρους της Λάρισας και βοήθησε τα μάλα με επαναλαμβανόμενες συσκέψεις και με προσωπικές συμβουλές προς την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. «ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !! »

Χορηγοί της προσπάθειάς μας ήταν η εταιρία Αφοι Μπαλούκα, το Catering Αίγλη , η COFFEE DEAL, τα καφέ DETOX, το αγρόκτημα Τζανακούλη, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, το τσάι TUVUNU.

Χορηγός Επικοινωνίας εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

Ο Πρόεδρος

Απ. Βερέμης

Go back