• Ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου

26-02-2011

Οι έφεδροι Αξ/κοι Ν. Λάρισας συνεχίζοντας τις ψυχαγωγικές τους εκδηλώσεις διοργάνωσαν την ετήσια χοροεσπερίδα τους στη Λέσχη Αξ/κών Φρουράς Λάρισας την 26η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 20:30

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Βερέμης, αφού καλωσόρισε εκ μέρους της διοίκησης τα παριστάμενη μέλη αλλά και τους προσκεκλημένους, έκανε μία εκτενή αναφορά σημειώνοντας ότι οι έφεδροι αξιωματικοί είναι εκλεκτό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι φορείς ευγενών ιδανικών διαχρονικής ισχύος. Παρατηρείται όμως ότι σε αρκετούς νομούς της πατρίδας μας οι σύνδεσμοι των εφέδρων αξιωματικών συνεχώς φθίνουν.

Η κοινωνία αγνοεί πολλές φορές τους εφέδρους αξιωματικούς, γιατί δεν είναι διακριτοί όσο πρέπει.

Αναφερόμενος στο νομό Λάρισας τόνισε ότι αυτό δε συμβαίνει. ο σύνδεσμος με το μεγάλο αριθμό μελών, με τις καλά οργανωμένες εκδηλώσεις του και τη μεγάλη συμμετοχή των μελών σ' αυτές (στην κοπή της πίτας στην Καλαμπάκα συμμετείχαν μέλη με τέσσερα πούλμαν) και γενικά με όλες τις δραστηριότητές του κάνει την ύπαρξή του δυνατή, φωτεινή. Ο σύνδεσμος ενισχύθηκε και προβλήθηκε σ' όλη τη χώρα με την απόκτηση ιστότοπου στο διαδίκτυο.

Με την ιστοσελίδα μας επικοινωνούμε μ' ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μπαίνουν μέσα σ' αυτή ή χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

Οι έφεδροι αξιωματικοί οφείλουμε:

α. Να καλλιεργούμε πνεύμα αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Η αλληλέγγυα καλοσύνη είναι ομορφιά, η ομορφιά είναι αλήθεια και η αλήθεια είναι ομορφιά.

β. Να εμφυσήσουμε υψηλό φρόνημα στα άτομα και το χώρο που διακονούμε.

γ. Να είμαστε παράδειγμα πειθαρχίας, αποφασιστικότητας, αισιοδοξίας και σιγουριάς.

δ. Να προαγάγουμε τη συναδελφικότητα και το υψηλό ήθος σε συνδυασμό με την καλόπιστη κριτική και τη συνεχή δημιουργικότητα.

ε. Να βγούμε από το κέλυφος και την ατομικότητά μας και να τρέξουμε μπροστά.

στ. Να συνομιλήσουμε με τους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας, να συνεργαστούμε μαζί τους, να συμπορευτούμε, να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

ζ. Να ζωντανέψουμε την ελπίδα, να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Δυστυχώς μας ήρθαν χρόνια δύσκολα και μήνες οργισμένοι. Πρέπει να αντέξουμε και θα αντέξουμε. Να, λοιπόν, η απάντηση σε όσους με δυσπιστία βλέπουν την ύπαρξη των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών. Σε όλους εκείνους που ρωτούν: "Τι κάνετε σεις οι έφεδροι αξιωματικοί'', απαντάμε επιγραμματικά:

Στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, προάγουμε την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε, εξελίσσουμε το πνεύμα μας και καλλιεργούμε την ψυχή μας.        

 

Go back