• Άσκηση "ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ 2017 "

21-11-2017

Οι πρόεδροι των ΣΕΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Απόστολος Βερέμης (Λάρισας), κ. Ιωάννης Ντενησιώτης (Καρδίτσας), κ. Γεώργιος Ράπτης (Τρικάλων) κ. Κωνσταντίνος Καραδήμας (Μαγνησίας), προκειμένου να ικανοποιήσοπυν την έντονη επιθυμία των μελών τους να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική στρατιωτική δραστηριότητα-άσκηση, διοργάνωσαν το «ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ 2017».

            Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 σε περιοχή του χωριού Γάβρος Καλαμπάκας.

Στην άσκηση συμμετείχαν Έφεδροι Αξιωματικοί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο και Φλώρινα. Συμμετείχαν οι πρόεδροι Καρδίτσας Ιωάννης Ντενησιώτης και Τρικάλων Γεώργιος Ράπτης.

Η άσκηση άρχισε στις 08:00 το πρωί και τελείωσε στις 16:00 το απόγευμα.

Τα αντικείμενα της εκπαίδευσης ήταν: πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση μαζικών αιμορραγιών, διαβιβάσεις, υλικά 1ης και 2ης γραμμής, χρήση χάρτη-πυξίδας-gps. Έγινε επίσης παρουσίαση της αραβίδας Μ4 ( χρήση ρέπλικας airsoft).

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με πορεία 10 χιλιομέτρων σε προκαθορισμένο δρομολόγιο.

Στην επιτυχία της άσκησης συνέβαλαν:

  • Ο  πρόεδρος της ΕΠΙΖΩ Ξενοφών Λέτσας και οι εθελοντές της, που παρουσίασαν το αντικείμενο των πρώτων βοηθειών μάχης.
  • Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Λάρισας Γιάννης Ξανθόπουλος, που ανέλυσε βασικές αρχές Διαβιβάσεων.
  • Ο Έφεδρος Μιχάλης Κούρας, που παρουσίασε τα υλικά 1ης και 2ης γραμμής.
  • Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Φλώρινας Δημήτρης Κωνσταντινίδης, που παρουσίασε την αραβίδα Μ4 και ως ομαδάρχης έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους συναδέλφους καθόλη τη διάρκεια της πορείας

Την όλη επιμέλεια της άσκησης είχε ο Έφεδρος Αξιωματικός ΦΠΖ του ΣΕΑΝ Λάρισας Μιχάλης Φωκάς.

Η άσκηση ικανοποίησε αυτούς που πήραν μέρος, γιατί απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες και έζησαν στρατιωτικά μία ολόκληρη μέρα. Εντυπωσίασε όλους όσοι την πληροφορήθηκαν, και ας μην μπόρεσαν να λάβουν μέρος.

Τελειώνοντας ευχαριστούμε τον Κοινοτάρχη του χωριού Γάβρος Παναγιώτη Τζιλίλη για την πολύτιμη βοήθειά του, τον επιχειρηματία Γιάννη Θέμελη για τη φιλοξενία στη ζεστή ταβέρνα του, αλλά και όλους τους κατοίκους του χωριού, που μας αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό, θαυμασμό και φιλία. 

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας

Απόστολος Βερέμης

Go back