• Σεμινάριο Α' Βοηθειών μάχης

10-06-2017

Μεγάλη  επιτυχία είχε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Μάχης που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Επιμόρφωση Ζωής (Επι.ΖΩ.) το Σάββατο 10 Μαίου 2017 στο Θέατρο του ΟΥΗΛ, στη Λάρισα.

 

Το Σεμινάριο είχε διάρκεια 3 ωρών και ήταν χωρισμένο σε τρεις μεγάλες ενότητες οι οποίες περιελάμβαναν θεωρητική παρουσίαση και πρακτική επίδειξη:

Α. Εκτίμηση και αντιμετώπιση τραυματισμών σε περιβάλλον μάχης

Β. Εκτίμηση και αντιμετώπιση απειλητικών αιμορραγιών

Γ. Επείγουσα μεταφορά τραυματία

Στο τέλος κάθε ενότητας το κοινό έκανε ερωτήσεις , ενώ μπορούσε να περιεργαστεί το υλικά που χρησιμοποίησαν οι εκπαιδευτές.

 

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία !!

Μόνιμο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, Έφεδροι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, Έφεδροι Καταδρομείς, Λιμενικοί, Αστυνομικοί, Γιατροί,  Διασώστες, Νοσοκόμοι, Νοσηλευτές, Σπουδαστές παραϊατρικών επαγγελμάτων, Κυνηγοί, Σκοπευτές, Προσωπικό σεκιούριτι, Πρόσκοποι,  Εθελοντές και απλοί πολίτες από τις πόλεις της Φλώρινας, της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Θεσσαλονίκης, της Κατερίνης, της Πρέβεζας, της Λάρισας, του Βόλου, της Καρδίτσας, των Φαρσάλων, της Λαμίας και της Αθήνας συνετέλεσαν, ώστε οι  επιβεβαιωμένες συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 260!

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Επι.Ζω , τον πρόεδρό της Ξενοφώντα Λέτσα  και τα μέλη της που είχαν την ευθύνη της παρουσίασης, Ευχαριστούμε επίσης τον Ορθοπεδικό Χειρούργο , Διευθυντή Κλινικής της Ορδοπεδικής  και Υποδιευθυντή του 404 ΓΣΝ,  Γενικό Αρχίατρο Κωνσταντίνο Βαβλιάκη ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση με την εισήγησή του περί Μαζικών Καταστροφών , αντικείμενο στο οποίο εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Τέλος, ευχαριστούμε την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για την ευγενική παραχώρηση του θεάτρου ΟΥΗΛ και τους χορηγούς μας , το Military Club (https://militaryclub.gr/ ) και την Tacmed (www.tacmed.gr ).

 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Βερέμης, οι Έφεδροι Αξιωματικοί είναι φορείς γνήσιας Ελληνικής ουσίας με ξεχωριστό ήθος, με ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινωνία και την Πατρίδα, προσφορά σε αίμα και πνεύμα. Είναι ο στυλοβάτης της Εθνικής μας ζωής, φύλακες του Έθνους μας και ποιμένες της Ελευθερίας και Δημοκρατίας.

 

Ο ΣΕΑΝ Λάρισας ως «μοχλός του κοινωνικού γίγνεσθαι» που ήταν και το θέμα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα . Πράττει  το καθήκον του όπως επιτάσσουν  οι νομοθετημένες υποχρεώσεις του αλλά και το αίσθημα ευθύνης προς το Έθνος.

Go back