• ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

11-12-2018

Δυο μέρες γεμάτες συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα έζησαν οι εκδρομείς εφ. Αξ-κοί στο χιονισμένο Καρπενήσι. Το θαυμάσιο ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ HOTEL πρόσφερε σε μικρούς και μεγάλους υπηρεσίες υψηλού   επιπέδου. Αξίζει να αναφερθεί η μουσική βραδιά στο ΜΠΑΡ του ξενοδοχείου. Ένας δυνατός τραγουδιστής με πλούσιο ρεπερτόριο  δημιούργησε μεγάλο κέφι στους εφ, αξ-κούς , οι οποίοι τραγούδησαν και χόρεψαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων ήταν ενδιαφέρουσα. Φωτογραφίες , έγγραφα και άλλα στοιχεία σχετικά με τη δράση της Δημοκρατικής Κυβέρνησης της μετά την αποχώρηση των Γερμανών εποχής προβλημάτισαν αρκετούς.

Συγκινημένοι αφήσαμε λίγα λουλούδια στο άγαλμα του Παύλου Μπακογιάννη, αγωνιστή για την εδραίωση της Δημοκρατίας.

Με έξαρση των θρησκευτικών μας συναισθημάτων προσκυνήσαμε την ιερή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας που είναι  τοποθετημένη στο περίτεχνο  τέμπλο του παρεκκλησίου της Προυσιώτισσας στο βάθος της σπηλιάς, κτίσμα του 10ου αιώνα. Τρία ακοίμητα καντήλια που καίνε μπροστά της , διαχέουν το ιλαρό τους φως και γαληνεύουν τις ψυχές των προσκυνητών, καθώς ατενίζουν την περίφημη εικόνα.

Γνωρίσαμε την ιστορία της και εντυπωσιαστήκαμε από την εξ ουρανού φωνή της Παναγίας προς τον πλούσιο νέο που προσήλθε να πάρει την εικόνα και να τη μεταφέρει στην Υπάτη:

«Εγώ αναπαύομαι καλύτερα ανάμεσα στους στενούς και άγριους αυτούς τόπους , με ανθρώπους χωρικούς και βοσκούς παρά με αιρεσιάρχες πολιτικούς»

Γευματίσαμε στο όμορφο, το παραδοσιακό Μεγάλο χωριό  και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Το χιονισμένο τοπίο από το υψόμετρο των 1050 μ. έως 800 μ. μας πρόσφερε θαυμάσιες εικόνες. Το χιόνι , μισό μέτρο περίπου, είχε στολίσει τα έλατα της περιοχής και δημιουργούσε ένα θαυμάσιο θέαμα. Ενθουσιασμένοι  λοιπόν φθάσαμε στη Λάρισα, και ζητήσαμε από τον πρόεδρο κ. Βερέμη να προγραμματίσει νέα εκδρομή

Go back