• Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

05-04-2016

Ο ΣΕΑΝ Λάρισας, παρών σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά και εθνικά γεγονότα, είναι παρών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ειδικότερα,ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. συμμετείχαν τόσο στην ενημέρωση που έγινε στο χώρο του στρατοπέδου "Ευθυμιόπουλου" την 23η Μαρτίου 2016 από τον Διοικητή, ΣΧΗ Νικόλαο Λαουμτζή, όσο και στην σύσκεψη φορέων και εθελοντικών ομάδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κου Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Λαρισαίων, κου Απόστολου Καλογιάννη, την 29η Μαρτίου 2016.

Παράλληλα, μέλη του συνδέσμου προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους  στο στρατόπεδο "Ευθυμιόπουλου".

Ο σύνδεσμος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφ. Αξιωματικών Ν. Λάρισας κατόπιν της παρουσίας του Προέδρου του κ. Απόστολου Βερέμη στη συζήτηση του «προσφυγικού προβλήματος» που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της πόλης με τους αρμόδιους φορείς καθώς και της διεξοδικής συζήτησης που ακολούθησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου την 5η Απριλίου 2016 αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί με την πρέπουσα ευαισθησία και να λάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Παρακαλεί, συνεπώς, τα μέλη του συναισθανόμενα την ίδια ευαισθησία και συμπάθεια απέναντι στους πρόσφυγες να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, όπως και χρήσιμα υλικά για την καθημερινή τους διαβίωση. Όλα θα γίνουν βέβαια σύμφωνα με την τακτική που έχει χαράξει το υπεύθυνο στρατιωτικό κλιμάκιο της περιοχής που έχει αναλάβει τη φιλοξενία τους.

Ο καταυλισμός έχει ανάγκη κυρίως από γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικηγόρους και άλλα επαγγέλματα. Τα μέλη μας μπορούν μέσω των επαγγελματικών τους Συλλόγων και Διοικήσεων να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ή μέσω του Συνδέσμου μας (τηλ: 2410532101, 6936967174).

Παρακαλούμε να πρυτανεύσει στη λογική μας «η ανιδιοτελής προσφορά μας προς το συνάνθρωπο».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Απ. Βερέμης

Εφ. Ανθυποσμηναγός Α/Α

Go back