• Κοπή Βασιλόπιτας του ΣΕΑΝ Λάρισας

03-02-2018

Οι έφεδροι Αξιωματικοί έκοψαν την βασιλόπιτα του Συνδέσμου τους στην ΛΑΦ Λάρισας την 3η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ.

Ήταν μεγάλη η συμμετοχή των μελών και φίλων του Συνδέσμου. Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Θεολόγος Σαμαράς, ιερέας της 1ης Στρατιάς.

Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. κ. Βας. Κόκκαλης,οι βουλευτές της Ν.Δ. και έφεδροι αξιωματικοί, κ. Χρ. Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Απόστολος Ζουρνατζής, Αντιδήμαρχος, ο εκπρόσωπος του Δκτή της 1ης  Στρατιάς, Δκτής 1ου Κλάδου ταξίαρχος Κοτανίδης, εκπρόσωπος του Α.Τ.Α. Αντισμήναρχος Ι, Πλιούτσας Αναστάσιος. Παραβρέθηκαν ακόμη ο διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» , ο πρόεδρος ΣΕΑΝ Καρδίτσας και ο γενναίος πολεμιστής του 40 στο ύψωμα 731 εφ. Ανθ/λγός Λάζαρος Αρσενίου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφ. Αξκών Ν. Λάρισας σε μια σύντομη ομιλία τόνισε ότι είναι μεγάλη η χαρά του για τις δραστηριότητες κατά το έτος που πέρασε. Διοργάνωσαν με επιτυχία το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο των εφ. Αξκών. Συμμετείχαν σε όλες τις ημερίδες που έγιναν για το έτος της εφεδρείας και της εθνοφυλακής με προτάσεις για την αναβάθμιση και βελτίωση των εφ. Αξκών. Ανέφερε ότι μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ανάγκη για εκπαιδευμένη και αξιόμαχη εφεδρεία , η διευκόλυνση των εφ. Αξκών για την είσοδό τους στις λέσχες , θέρετρα κ. ά και η διατήρηση της νομικής μορφής των ΣΕΑΝ και της ΑΠΟΕΑ (Ν.Π.Δ.Δ.)

Ακόμη τόνισε ότι το ήθος του εφ. Αξκού βλασταίνει από μια ολόκληρη και ευγενική ρίζα, από τον πόνο για την Ελλάδα και από τη βαθιά συνείδηση της προσωπικής του ευθύνης για το παρόν και το μέλλον.

Πρόβαλε την βαρύτιμη προσφορά του εφ. Αξκού προς την Ελληνική πατρίδα και την κοινωνία.

Τελειώνοντας απηύθυνε θερμή παράκληση προς το πλήθος των εφ. Αξκών που υπηρετούν σήμερα την εφεδρική ιδέα να συνεχίσουν την ανιδιοτελή προσφορά προς την κοινωνία και την πατρίδα με την πεποίθηση ότι είμαστε οι στυλοβάτες της εθνικής ζωής, φύλακες του έθνους μας και ποιμένες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Παρακάτω θα δείτε το σύνδεσμο με το βίντεο από την τελετή:

 

Go back