• Κοπή Βασιλόπιτας 2017 στην Αγριά

10-02-2017

Πρωτοτύπησε φέτος ο ΣΕΑΝ Λάρισας, συνδυάζοντας επίσκεψη-προσκύνημα στην Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κοπή της Βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά  και απογευματινή βόλτα στην παραλία του Βόλου.

Τρία λεωφορεία γεμάτα εκδρομείς απόλαυσαν την εκδρομή μία ηλιόλουστη μέρα. Είναι αλήθεια ότι οι έφεδροι αξιωματικοί πάντα έχουν σύμμαχο τον καιρό στις εξορμήσεις τους !!

Παρακολουθήσαμε με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία, ξεναγηθήκαμε στον παλαιό Ναό της Μονής και ακούσαμε τον Γέροντα Πνευματικό να ομιλεί για τη πίστη των Χριστιανών και τη Χάρη της Παναγίας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απ. Βερέμης τόνισε ότι οι Έφ. Αξκοί αναζητούν τον καθαρό Χριστιανικό Λόγο και προσεύχονται στην Παναγία και τους Αγίους να τους χαρίζουν δύναμη, υγεία και αισιοδοξία για το μέλλον, γιατί «οι καιροί είναι δύσκολοι και οι μήνες οργισμένοι».

Αφού αγναντέψαμε τον Παγασητικό από το φυσικό εξώστη με πανοραμική θέα κατεβήκαμε στην Αγριά, στο ξενοδοχείο Valis Resort.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων  χαρούμενοι και γεμάτοι ενθουσιασμό κόψαμε τη βασιλόπιτά μας την οποία ευλόγησε ο Πατήρ-Δημήτριος, ιερέας Λοχαγός της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Βόλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επιτελάρχης της 1ης ΤΑΞΑΣ Συνταγματάρχης Κοσμάς Στέφος , εκπρόσωπος του Διοικητού της , ο Διοικητής της 32ης ΤΑΞ Π/Ν Ταξίαρχος Αναστάσιος Πάτσαλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας  κ. Κων/νος Καραδήμας και πολλοί φίλοι του Συνδέσμου.

Σε κλίμα συγκίνησης και συναδελφικότητας ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας απένειμε στον κ. Απ. Βερέμη την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, το Χρυσό Μετάλλιο του Συνδέσμου , για την πολύτιμη προσφορά και τις αδιάκοπες προσπάθειες ενίσχυσης και στήριξης του Εφεδρικού Κινήματος.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απ. Βερέμης αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της μηχανοργάνωσης του γραφείου, στην προβολή των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην εξωστρέφεια του Συνδέσμου εν γένει , η οποία και συνετέλεσε να αυξηθούν κατακόρυφα τόσο οι εγγραφές νέων μελών αλλά και η συμμετοχή αυτών στις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Κορυφαίες αυτών οι :

  • η συνάντηση του Δ.Σ. με τους Έφ. Αξκούς Ελασσόνας στην Ελασσόνα παρουσία και του Δημάρχου
  • η άσκηση εφέδρων στο ΚΕΟΑΧ (στον Όλυμπο)
  • η παρακολούθηση από μέλη μας των σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ που διοργανώνονται στο 404 ΓΣΝ από την κα. Νταλιάνη ανά τακτά χρονικά διαστήματα (το τελευταίο μόλις εχθές  Σάββατο)
  • η συμμετοχή μελών μας στην άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016» με τρεις πρώτες νίκες
  • η συμμετοχή μελών στον αγώνα «ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΡΟΠΑΙΟ»
  • η συμμετοχή μέλους στο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ» στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης  Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) που έγινε στο Κιλκίς και κράτησε 2 βδομάδες
  • η συμμετοχή στην Ημερίδα της 1ης Στρατιάς με θέμα «ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ  ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»
  • ην επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ)

καθώς και οι εκδηλώσεις, οι σχετικές  με το διεθνολόγο δρ. Ιωάννη Παπαφλωράτο για το ΣΥΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και την παρουσίαση του βιβλίου του για την ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1833-1949

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Έφ. Αξκός και μέλος του Συνδέσμου, κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Απόστολος Βερέμης υπενθύμισε στους Έφ. Αξκούς ότι στις 17-19 Μαρτίου 2017 θα γίνει στη Λάρισα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφ. Αξκών Ελλάδας και Κύπρου. Τέλος αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή, ευχήθηκε καλή χρονιά, και πραγματοποίηση των προσωπικών οικογενειακών επιδιώξεων.

Go back