• Ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής για το Κυπριακό

02-05-2017

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, μέλη του ΔΣ και μέλη του Συνδέσμου παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του Προέδρου την Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας , την Τρίτη 2 Μαίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

«Η Τουρκία έχει ένα σύνδρομο εναντίον οποιασδήποτε ομοσπονδοποίησης ή συνομοσπονδιοποίησης. Στην Κύπρο προσποιείται ότι θέλει Ομοσπονδία. Θέλει μια διευθέτηση η οποία να είναι κατ’ όνομα Ομοσπονδία και στη πράξη να είναι τουρκικό προτεκτοράτο, το οποίο να ελέγχει μέσω των συμφωνιών που θα γίνουν, όσον αφορά την διακυβέρνηση και την ασφάλεια, ενώ επίσης έχει ενεργοποιήσει, μετά την Γενεύη, πολιτική δημογραφικού ελέγχου της Κύπρου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Συλλούρης.

Σε άλλο σημείο,  ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής τόνισε, πως η Ελλάδα καθυστέρησε πολλές δεκαετίας για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, σημειώνοντας πως έπρεπε η Ελλάδα να βρει τους πολιτικούς και τεχνικούς τρόπους που χρειάζεται ώστε να τους αξιοποιήσει. «Αν νομίζει οποιοσδήποτε πολιτικός, πως η Τουρκία θωπεύεται με τις υποχωρήσεις, κάνει μεγάλο λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης σημείωσε, πως η Κύπρος ακόμα και αν βγήκε από τα μνημόνια, εντούτοις υπάρχουν πολλά προβλήματα στην οικονομία, όπως «η ανεργία, ο μεγάλος όγκος -139% του ΑΕΠ- μη εξυπηρετούμενων δανείων, η δυσλειτουργία των Τραπεζών, αλλά και το πρόβλημα της επανεκκίνησης των μικρών και μεσαίων εταιρειών που έχουν κλείσει λόγω της κρίσης».

Τέλος, σχετικά με τις σχέσεις της Κύπρου με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής είπε, πως οι σχέσεις είναι άψογες, ενώ σημείωσε πως η συνεργασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί ώστε να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που δίνονται από τις τριήμερης επαφές Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας και Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.

Go back