• Δελτίο Τύπου 10ο ΠΑΣΕΦΑ

23-03-2017

Τους Συνέδρους απασχόλησε εκτενώς το θέμα της χρηματοδότησης των Συνδέσμων καθώς είναι έντονα τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 Συζητήθηκε επίσης το θέμα της νοσηλείας των Εφέδρων στα Στρατιωτικά  Νοσοκομεία , θέμα που αναμένουμε να δώσει γρήγορη λύση το ΥΠΕΘΑ!

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκε η ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΑΠΟΕΑ, η οποία θα δώσει νέα πνοή στην επικοινωνία μεταξύ των ΣΕΑΝ αλλά και στην προβολή του έργου που παράγουν οι Σύνδεσμοι, ενώ υπήρξαν και προτάσεις για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην παραπάνω κατεύθυνση.

 Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι δράσης  και διάδοσης του εθελοντισμού καθώς και πολιτιστικές δράσεις.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των Συνέδρων με τα συνοδά μέλη στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Αθανάσιο Παιδή, το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, τον Πρόεδρο της ΑΠΟΕΑ κ. Γρηγόριο Φιλ. Κωσταρά και τον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Λάρισας κ. Απόστολο Βερέμη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έκλεισαν με την ανάγνωση των συμπερασμάτων και την  απονομή τιμητικών διακρίσεων σε Εφέδρους αξ/κούς και πολίτες  που συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίσημο δείπνο του Σαββάτου στη ΛΑΦ Λάρισας τιμήθηκε από  το ΣΕΑΝ Λάρισας ο Ήρωας Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Λάζαρος Αρσενίου που πολέμησε στο κεντρικό μέτωπο του Ελληνοιταλικού πολέμου και μάλιστα στο ύψωμα 731. Η παρουσία του συγκίνησε όλους , συνέδρους και άρχοντες, πολιτικούς και στρατιωτικούς, οι οποίοι όρθιοι τον χειροκροτούσαν για πολλή ώρα.

Το  10ο ΠΑΣΕΦΑ είναι το πρώτο που διοργανώθηκε  με αυτοχρηματοδότηση. Στην επιτυχή οργάνωση του Συνεδρίου βοήθησαν  ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης ο οποίος είναι μέλος του ΣΕΑΝ Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Τεμπών, η Διευθύντρια του Διαχρονικού Μουσείου και βέβαια ο αδελφός Σύνδεσμος Εφέδρων Αξ/κών Λεμεσού ο οποίος συμμετείχε στο Συνέδριο με 47μελή αποστολή! Αφήσαμε τελευταία την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και το Διοικητή της Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη ο οποίος από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του αγκάλιασε θερμά τους Εφέδρους της Λάρισας και βοήθησε τα μάλα με επαναλαμβανόμενες συσκέψεις και με προσωπικές συμβουλές προς την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. «ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !! »

Χορηγοί της προσπάθειάς μας ήταν η εταιρία Αφοι Μπαλούκα, το Catering Αίγλη , η COFFEE DEAL, τα καφέ DETOX, το αγρόκτημα Τζανακούλη, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, το τσάι TUVUNU.

Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Επισκεφθείτε τη σελίδα www.facebook.com/10opasefa  για το φωτογραφικό υλικό από το Συνέδριο

 

Ο Πρόεδρος

Απ. Βερέμης

Go back