• Εκδρομή στην Καστοριά

03-11-2014

Εντυπώσεις από την Εκδρομή στην Καστοριά

Άριστες οι εντυπώσεις από την Καστοριά την εκδρομή των εφ. Αξιωματικών. Η απόδραση  από τους έντονους και μονότονους ρυθμούς της καθημερινότητας στην όμορφη πόλη της Καστοριάς , ικανοποίησε όλους. Έζησαν ένα θαυμάσιο Σαββατοκύριακο.

Υπήρξε αρκετή περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης.Η θαυμάσια ξενάγηση στο προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό του Δισπηλιού έφερε τον πρώτο ενθουσιασμό και έκανε όλους να θαυμάσουν τη σκέψη και τον τρόπο  ζωής των προϊστορικών  εκείνων ανθρώπων. Οι ίδιες εντυπώσεις και στο ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού της Ελλάδας.

Τα χαρούμενα συναισθήματα και ο ενθουσιασμός συνεχίζονται στο γραφικό ΝΤΡΑΤΣΟ (παλιά πόλη της Καστοριάς) όπου περπατώντας στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια γνωρίσαμε τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά της Καστοριάς.Μεγάλη συγκίνηση νιώσαμε στο Μουσείο Μακεδονικού αγώνα. Ο διευθυντής του μουσείου, ένας φλογερός πατριώτης  μας μίλησε για το μουσείο και το Μακεδονικό αγώνα και μας έκανε να δακρύσουμε από έντονα πατριωτικά συναισθήματα.

Μεγάλος ήταν και ο θαυμασμός μας στη Σπηλιά του Δράκου. Είναι ένα σπήλαιο με 10 χερσαία τμήματα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες  και επτά λίμνες.

Στο Μοναστήρι της Παναγίας Μακριώτισσας θαυμάσαμε τη ζωγραφική των καθολικών και ιδιαίτερα τη μεγάλη παράσταση της Δευτέρας Παρουσίας, που είναι άκρως ενδιαφέρουσα από εικονογραφικής άποψης και εκτιμάται ότι ανήκει στο τέλος του 12ου αιώνα.

Η μονή της Μακριώτισσας  διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο σαν πνευματικός χώρος σε όλες τις φάσεις της ιστορίας της Καστοριάς.

Δύο ακόμη παράγοντες της όμορφης παραμονής μας στην πανέμορφη Καστοριά ήταν ο θαυμάσιος καιρός και το ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA με άρτιο εξοπλισμένες , σύγχρονες και πολυτελέστατες εγκαταστάσεις με εξειδικευμένο προσωπικό και περιποιήσεις που προσαρμόζονταν στις ανάγκες και επιθυμίες μας.

Ικανοποιημένοι και χαρούμενοι επιστρέψαμε στη Λάρισα, αφού απολαύσαμε και την πλατεία της Κοζάνης , όπου είχαμε μία στάση 1.30 ώρας.

Ήταν πράγματι ένα όμορφο, χαρούμενο διήμερο.Σ’ αυτό συνετέλεσε και η στάση των εκδρομέων, οι οποίοι πάντοτε ξέρουν να απολαμβάνουν τα όμορφα γεγονότα αλλά και να αντιμετωπίζουν σωστά τις δύσκολες περιστάσεις αν τυχόν υπάρξουν τέτοιες. 

Go back