• Εκδρομή στην Αθήνα

14-11-2009

Άριστες ήταν οι εντυπώσεις των Εφ.Αξ/κων Λάρισας από τη διήμερη εκδρομή τους στην Αθήνα, 14 και 15 Νοεμβρίου. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία απόκτησαν στο Ευγενίδειο Πλανητάριο. Μέσα σε μια μεγάλη κυκλική αίθουσα μπόρεσαν να αντιληφθούν μέσα σε λίγα λεπτά όλες τις εναλλαγές του ουρανού. Θαύμασαν τις υπέροχες όψεις που παρουσιάζει ο ουρανός στον ισημερινό, στους πόλους και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Γης. Είδαν πάνω στον ουρανό θόλο όπου θα βρίσκονται σε μια μακρινή εποχή.

Μετά το πλανητάριο απόλαυσαν το θέατρο "ΧΟΡΝ" την κωμωδία: "Απόψε τρώμε Ιοκάστης".

Ιδιαίτερη όμως ψυχική ευφορία έζησαν την Κυριακή πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης. Με τη βοήθεια τριών ξεναγών γνώρισαν το λαμπρό αυτό χώρο με τα θαυμαστά εκθέματα, που μιλούσαν μόνα τους με τη δική τους γλώσσα στους επισκέπτες Εφ.Αξ/κους. Ένα φωτεινό πνευματικό παρελθόν πρόβαλλε μπροστά τους και γέμιζε με θαυμασμό και περηφάνια τις ψυχές τους. Φτάνοντας όμως στη γωνία απ την οποία έλειπαν τα μάρμαρα που "έκλεψε" ο Ελγινος αγανάκτηση γέμισαν οι ψυχές όλων.

Συνεπαρμένοι από το μεσουράνημα των προγόνων τους αναχώρησαν για τη Χαλκίδα. Ο θαυμαστός καιρός αύξανε τις αισθητικές απολαύσεις των ταξιδιωτών. Το τρίωρο στην όμορφη παραλία της Χαλκίδας φόρτισε συναισθηματικά τους Λαρισαίους Εφ.Αξ/κους.

Ένας καφές και ένα γλυκό στα Καμένα Βούρλα ήταν η τελευταία πράξη του όμορφου αυτού διημέρου.

Go back